Avsnitt 1

 

Med rosa tyllkjol i slakthuset

Det finns en studie som visar att kvinnor har sämre utbyte av sin ingenjörsutbildning än män och kvinnliga nyutexade ingenjörer har 750 kr mindre i månaden i ingångslön. Hur är detta möjligt? Jag som själv jobbar i teknikbranchen och som ingenjör känner inte igen detta? Det låter ju som att svensk industri har hål i huvudet och är något slags monster, men min erfarnen het är det ovända. Det måste finnas en rimlig förklaring till statistiken.

Egentid och nakendans

All tid du hade innan barn, varför förstod vi inte redan då att vi borde nyttjat den bättre, för nu är den ju ett minne blott. Vi pratar om fenomenet egentid, om hur aktiviteten lämna återvinning och kalsongrea helt plötsligt klassas som egentid. Vad är egentid för dig?

Nu får det vara färdigvabbat

April å fortfarande snurrar magsjukor, influensa och annat mysigt. Vad hände med vabruari, ska inte det här va över nu? Med solen i ögonen och vårkänslor i kroppen bestämmer vi oss för att stänga vabsäsongen med en lessons learned. Hur tolkar du snorelvan, är det läge att lämna in barnen på förskolan? Hur delar ni på vab, strukturerade system eller på volley? Innebär vab att sitta hemma eller får man smyga iväg till fiket med en liten sjukling?

Drivkrafter och duktiga flickor

Duktig flicka. Att vara duktig. Att berömma sitt barn för att vara duktig, är det fel? Varför då? Vad är vi rädda för? Att vara duktig flicka har varit en av mina drivkrafter under uppväxten, men jag tycker inte det har varit så farligt? Eller är det jag som bara inte förstår? Detta avsnitt av podden handlar om just drivkrafter och duktiga flickor, men också annat som flyter i mellan när vi tappar tråden. Enjoy!

Kontaktuppgifter

Kristina 0763-91 95 03

kristina@nyivarmland.se

                

Emma 070-621 61 63

emma@nyivarmland.se